NIEUWS

2021 Smokey Deere voor het 5e jaar in de Promoklasse

Het afgelopen jaar is de motor aangpast op diverse punten. Met deze en nog een aantal andere aanpassingen hopen we met ons team en supporters/sponsers er in 2021 weer net z'n mooi tractorpulling seizoen van te maken als in de afgelopen jaren.

Evenementen :

Seizoen opening voor alle sponsoren

Sponsorfeest d.m.v. barbeque

NIEUWS UIT 2017

door H. van Engelen

22-10SPONSOREN

Wij willen sponsoren en club van 100 leden bedanken voor dit seizoen, wij hopen weer op jullie steun in 2018!
Sponsoren
Club van 100

15-10WINTER WERKZAAMHEDEN

We zijn begonnen met het winterwerk. Hier een aantal punten die we gaan doen:

*De intercooler zal verhuizen boven de vooras.


*Nieuwe uitlaatspruitstuk *nieuwe inlaatspruitstuk


*Nieuwe turbo komt nu voor de motor


*Aan de motor zal nog 1 en ander veranderd worden

17-09COMPETITIEWEDSTRIJD ALPHEN

Gisteren was de laatste competitie wedstrijd in Alphen, ondanks het slechte weer afgelopen week lag er een mooie baan met veel grip. De start was moeizaam maar gelukkig kwamen de toeren er weer in en reden we een afstand van 99 meter. Een 7e plek plek. In de competitie geeindigd op een 6e plek. Over 2 weken haken we nog aan in Boerdonk.

02-09WEDSTRIJDEN STAPHORST

Dit weekend was de wedstrijd in Staphorst. Nadat we afgelopen week een andere cilinderkop hadden gemonteerd zijn we vrijdag afgereisd na staphorst, we mochten als 4e aanhaken in een volle klasse. Helaas kregen we trekker niet van plek. We mochten de run gelukkig overdoen en we reden een dikke full pull, de 2e run ging redelijk en een afstand rond de 90m . Zaterdag de timing van de brandstofpomp verandert en weer richting Staphorst. We hadden nu de proeftrek, 2 pogingen om de trekker van de plek te krijgen mislukten, maar gelukkig konden we de proeftrek over doen en we reden een mooie full pull. De 2e run waaide de trekker uit bij 94 meter, toch een 3e plek. Over 2 weken rijden we onze laatste competitie in Alphen en op de terugweg nog even aanhaken in Utrecht.

27-08WEDSTRIJD TONDEN

Gisteren was de wedstrijd in Tonden, een mooi deelnemers veld en een mooie baan. We hadden andere banden er onder van pullingteam van den Dragt om te proberen. We moesten als 3e aanhaken, de start ging goed maar bij de 70 meter begon de trekker te springen dus van het gas, met een afstand van 88 meter. Na de finale mochten wij nog een keer aanhaken, met een kleine aanpassing ging het beter, en reden een afstand van 97 meter. Aankomend weekend is de wedstrijd in Staphorst waar we vrijdagavond en zaterdag zullen rijden. Aankomende week flink sleutelen om iets anders te testen en hopen dat het goed uitpakt.

20-08COMPETITIEWEDSTRIJD MEERKERK

Gisteren was de wedstrijd in Meerkerk. Wij waren als 8e aan de beurt, maar door de slechte aanvoer moesten we meteen na de weegbrug al aanhaken als 5e. Helaas weinig van onze collegarijders kunnen zien hoe de sleepwagen stond. Helaas gegokt en verloren. Een te hoog verzet en een teleurstellende afstand van 37 meter en een laatste plaats. A.s zaterdag rijden we in Tonden. Voor de competitiestand tot nu toe met nog 1 wedstrijd te gaan

11-08WEDSTRIJD OUDENBOSCH

Vrijdagavond zijn we afgereisd naar Oudenbosch. We hadden de proeftrek en we reden full pull. De sleepwagen bleef zo staan en bijna iedereen reed full pull. In de finale met 10 deelnemers stond de sleepwagen een heel stuk zwaarder en we reden een afstand van 86 meter goed voor een 4e plek. A.s zaterdag rijden we in Meerkerk de 7e competitiewedstrijd.

06-08WEDSTRIJD WERKHOVEN

Vrijdagavond hebben we gereden in Werkhoven. Een mooie volle klasse met 15 deelnemers. We moesten als 5e aanhaken en we reden een afstand van 97 meter. Helaas weinig grip maar toch nog een 5e plek. A.s vrijdag is de 6e competitie in Oudenbosch

30-07WEDSTRIJD HARSKAMP

Wedstrijd verslag Harskamp Vrijdagavond kregen we te horen dat we mee mochten doen in Harskamp. Zaterdagmorgen de trekker klaar gemaakt en s middags afgereisd naar Harskamp. Rond 7 uur mochten we als laatste aanhaken in de klasse. Helaas ging het niet naar wens. De motor kreeg het verzet niet rond en helaas een teleurstellende afstand van 35 meter. Vrijdagavond opnieuw proberen in Werkhoven

23-07WEDSTRIJD LUNTEREN

Vrijdag was de wedstrijd in Lunteren. Mooi om daar wat te proberen. Met een compleet andere turbo mochten we als 2e aanhaken. Eerste 40 meter zoeken naar grip en bij 90 meter was de motor uit, de sleepwagen ging lichter dus een nieuwe poging dat ging een stuk beter en een afstand van 98 meter. Helaas de turbo drukken aan de lage kant test niet geslaagd. Vrijdag 4 Augustus een nieuwe poging in Odijk

16-07COMPETITIEWEDSTRIJD LANGEDIJK

Gisteren was de 5e competitie wedstrijd in Langedijk, we moesten als 4e aanhaken. De start was redelijk goed, maar de trekker verloor grip bij 97 meter. Achteraf hadden we harder moeten rijden. Een 8e plek. A.S vrijdag hopen we in Lunteren aan te haken om iets te testen.

09-07WEDSTRIJD PUTTEN/KLARENBEEK

Afgelopen weekend een druk pulling weekend gehad. Vrijdagavond was de wedstrijd in Putten, een klasse met 15 deelnemers. Er lag een mooie baan met veel grip de trekker waaide uit bij 94 meter. Veel te vroeg omdat er totaal geen temperatuur in de motor zat, een 9e plaats. Daarom hebben we besloten om zaterdag aan te haken in Klarenbeek om wat te testen. Er lag een losse baan. De eerste run in hoogste versnelling, bij de 70m liep de v snaar van de opvoerpomp eraf, 2e run weer in de hoogste versnelling een mooie run en dik over de 100 meter van t gas. Temperatuur zit er weer redelijk in. A.s zaterdag haken we in Langedijk aan voor de 5e competitie wedstrijd.

02-07 WEDSTRIJD SPEULD

Afgelopen week hebben we de trekker afgebouwd en vrijdagavond stond de wedstrijd in Speuld op de planning. Een mooie volle klasse met 18 deelnemers. Helaas door het natte weer was er op de baan weinig grip te vinden.We mochten als 15e aanhaken,de eerste meters klonk niet goed de trekker miste een cilinder, 2e poging ging beter en rond de 50 meter werd er grip gevonden een afstand van 98m. Een 8e plaats. A.s vrijdag haken we in Putten aan ook weer in de topklasse. Ook hebben we er 2 sponsors bij A. van Boven Grond- en Straatwerk en Alusafe, en de club van 100 is gegroeid.

25-06WERKPLAATS UPDATE

Pomp staat er weer op. Gelukkig een oorzaak gevonden. Hopelijk morgen de zuigers weer, kunnen we weer opbouwen en vrijdagavond aanhaken in de topklasse in Speuld.

18-06 WEDSTRIJD RENSWOUDE

Vrijdag hebben we aangehaakt in Renswoude.Een mooie volle klasse met 15 deelnemers en een pittige baan. We mochten als 6e aanhaken maar we kwamen niet goed weg.Gelukkig mocht die over en met een versnelling lager kwam die wel goed weg, een afstand van 93 meter een 7e plek. Totaal niet tevreden omdat er wel meer in heeft gezeten.We zijn nu opzoek om er weer een beetje vermogen in te krijgen.We hopen 30 Juni weer aan te haken in Speuld waar we mee rijden in de topklasse

11-06COMPETITIEWEDSTRIJD HOOGBLOKLAND

Vrijdagavond hadden we de wedstrijd in Hoogblokland. Rond de klok van 10 begon onze klasse, we mochten als 4e aanhaken. De start ging nu beter met weer een frisse koppeling. Alleen de motor waaide te vroeg uit bij 94 meter, een 7e plek. Helaas een teleurstellende afstand. Aankomende wedstrijden kunnen we wat proberen met andere afstellingen hopen dat we wat vermogen er bij kunnen vinden. A.S vrijdagavond rijden we een losse wedstrijd in Renswoude.

04-06COMPETITIEWEDSTRIJD BAKEL

Gisteren was onze derde competitie wedstrijd in Bakel. We mochten als 7e aanhaken en reden een afstand van 104 meter, dat was genoeg voor een finale plek. In de finale moesten we als 2e aanhaken. Na een moeizame start was de motor uit bij 92 meter. Veel meters laten liggen bij de start, maar het was genoeg voor de derde plaats. Aankomende week willen we de trekker doormidden halen om de koppeling na te kijken, om dan vrijdagavond weer fris aan de start te staan in Hoogblokland, waar we om kwart over 10 aan haken voor de 4e competitie wedstrijd.

28-05 COMPETITIEWEDSTRIJD ERICHEM

Afgelopen vrijdag zijn we afgereisd naar Erichem, daar aangekomen is de trekker weer goed gekeurd voor het seizoen 2017. Rond half 12 mochten wij aanhaken. Nadat de koppeling los was begon de trekker te springen en bij 80m van het gas om schade te voorkomen. Een 8e plaats. Gisteren de trekker na gekeken, we kwamen er achter waarom we druk verloren tijdens de run, waardoor de motor dus niet maximaal zijn werk heeft gedaan. A.s zaterdag hopen we op een betere run, dan rijden we onze 3e competitie wedstrijd in Bakel.

07-05 WEDSTRIJD TERWOLDE

Gisteren hebben we aangehaakt in Terwolde, dit was een mooie gelegenheid om te testen. Er lag een mooie taaie baan, mochten als 2e aanhaken maar kwamen niet goed weg. We kregen de gelegenheid om een paar plaatsen op te schuiven. Nu kwamen we wel weg en een dikke full pull. Finale run verliep ook mooi, we reden een afstand van 97meter. een 2e plek. De volgende wedstrijd is 26 Mei in Erichem, onze 2e competitie wedstrijd.

23-04 COMPETITIEWEDSTRIJD OOSTEIND

Gisteren was onze eerste competitie wedstrijd in Oosteind. Een mooie volle klasse met 14 deelnemers. Er lag een losse baan waar weinig tot niets grip in zat, we moesten als 12e aanhaken tijd genoeg om beslissingen te nemen over gewichtsverdeling, bandenspanning en versnellingskeuze. We hebben gekozen om in de hoogste verzet te rijden om zo de motor goed te laten werken. En dat pakte goed uit we reden een afstand van ruim 108 meter, een 2e afstand achter Green Bullet. We mochten finale rijden tegen 2 andere John Deere's, als laatste moesten we aanhaken. Helaas moesten we paar keer de remmen aantikken waardoor we het grip en de snelheid verloren. Maar toch een 3e plaats, de eerste 15 punten zijn binnen. Aankomende week zullen we controleren of er nog schade is en waarschijnlijk 6 Mei in terwolde nog wat testen

16-04 UPDATE

Afgelopen week hebben we een nieuwe stalen nokkenas opgehaald en deze gemonteerd. De trekker staat er weer klaar voor, hopen dat we de stijgende lijn door kunnen zetten. Helaas kunnen we as.zaterdag niet aanhaken in Kamperveen omdat we de eerste competitie wedstrijd in Oosteind hebben. We zullen als laatste competitie deelnemer aanhaken in de klasse.

09-0 TESTAVOND OOSTERWOLDE

Afgelopen vrijdag was er een testavond in Oosterwolde. Wij mochten als 5e aanhaken, een mooie run en een afstand van 109 meter. De motor wou niet uit een het lijkt erop dat we nog een versnelling hoger kunnen schakelen. Aan het einde van de run klonk het niet fris meer onder de motorkap.We hebben snel geladen en thuis gekeken wat de oorzaak was. De bout van de nokkenas was afgebroken waardoor het tandwiel en de stalen neus los zat. Helaas zitten er haarscheurtjes in de as. We zullen de nokkenas vervangen voor een stalen nokkenas, die hopen we aankomende week te monteren en de trekker klaar te maken voor de eerste competitie wedstrijd 22 April in Oosteind

04-03 WEDSTRIJD ASSEN

Gisteren hebben we aangehaakt in Assen, een mooie volle klasse met 14 deelnemers en een pittige kleibaan. We mochten als 6e aanhaken. Iets een moeizame start maar de trekker kwam redelijk op toeren en bij de 100 meter moest het onderuit komen maar de motor wou niet uit. Een mooie 6e plaats. De drukken en temperaturen in de motor beginnen er op te lijken, alleen de toeren moeten er beter inkomen. Aankomende weken hopen we de intercooler af te bouwen en deze te kunnen testen op de testavond in Oosterwolde, vrijdagavond 7 April. Filmpje mogelijk gemaakt door www.tractorpulling.tv

01-03 WEDSTRIJD ASSEN

Ook wij haken a.s vrijdag aan in de TT hallen in Assen!! Een mooie volle klasse, kijken of we de temperaturen en toeren daar wel kunnen vinden.

26-02 INTERCOOLER

We zijn begonnen met de nieuwbouw van een intercooler.

12-02 SPONSORMIDDAG

Gisteren hebben we een geslaagde sponsormiddag/avond gehad.
Bij deze alle sponsoren nogmaals bedankt voor hun ondersteuning in het komende seizoen.

29-01 WEDSTRIJDVERSLAG ZWOLLE

Vrijdagmiddag zijn we met een volle bus afgereisd naar Zwolle. Rond 9 uur mochten we aanhaken. Er waren veel deelnemers die zich verkeken op de baan waar veel grip in zat, en met een zware sleepwagen een moeilijke opgave om een full pull te rijden. We mochten als 9e van start, die ging redelijk maar de trekker kreeg de toeren drukken en temperaturen er niet maximaal in. Toch reden we een afstand van 80 meter en een 6e plek. Niet geheel ontevreden omdat we afgelopen winter zoveel hebben veranderd.
We zullen aankomende weken de trekker aanpassen en hopen in Assen aan te haken.

21-01 1e WEDSTRIJD INDOOR ZWOLLE

We kregen afgelopen week te horen dat we volgende week vrijdag mogen aanhaken in Zwolle. Dus vandaag de puppe grotendeels klaar gemaakt. We zullen aanhaken in een mooie volle klasse met 14 deelnemers. We hopen dat we ons huiswerk goed gemaakt hebben en een mooi resultaat neer gaan zetten.
Ook kunnen we melden dat we er een nieuwe sponsor bij hebben:
VAN ENGELEN VOF STRAAT EN GRONDWERK!

08-01 STARTEN

Zaterdag heeft de trekker helemaal afgebouwd gelopen.

Zie hier de film

08-01 DE MOTOR AFGEBOUWD

Afgelopen week hebben we de motor afgebouwd en het lijkt allemaal goed. Aankomende week de intercooler iets aanpassen en dan kan die er ook in. Binnenkort zullen we starten met het bouwen van een nieuwe intercooler.

05-01 DE EERSTE KLAPPEN VAN 2017

Na 2 weken opbouwen hebben we vandaag de tractor weer gestart, dit verliep geheel naar wens. Nu nog verder afbouwen en dan zijn we klaar voor de eerste wedstrijd.

02-01 GEPROMOVEERD

We zitten weer in de opbouwfase. Motor er weer voor en de nieuwe zuigers zijn klaar. Aankomende week zullen we de motor afbouwen. We kregen afgelopen week te horen dat we zijn gepromoveerd naar de Promoklasse waar we volgend jaar de strijd met 11 andere deelnemers aan zullen gaan. We richten ons nu op de eerste wedstrijd, de indoorwedstrijd in Assen 3&4 Maart

All rights reserved | Design by W.F. Klein